Kolesarji in njih dejavnost

 

 V petek, dne 25. junija 2021, je  Društvo upokojencev Naklo v sodelovanju s PZDU Gorenjske organiziralo kolesarjenje članov kolesarskih sekcij DU Gorenjske .

Zbor kolesarjev je bil pred športnim parkom Naklo ob 9.00  uri. Udeleženci  so bili od blizu in daleč , celo iz Komende in Trzina. Organizator nam je ponudil dve dolžine proge – 23km in 30km. 90 kolesarjev se je odločilo po daljši poti, 30  po krajši.

Naše društvo je zastopala tri članska ekipa, ki se je odločila za daljšo varianto in sicer: Naklo, Strahinj, Duplje, Žiganja vas, Sebenje, Križe, Pristava, Tržič, Kovor, Zvirče, Podbrezje, Bistrica,Okroglo, Naklo. V Podbrezju smo imeli krajši postanek za ogled domačije Matijovc. Kmetija ima dolgo tradicijo. Vse kar je možno pridelati na tem področju ponujajo v domači trgovini (sokovi, suho sadje, žganje …)

Na cilju nam je organizator postregel  z nadomestilom za izgubljene kalorije. Imeli smo možnost izbire dveh menijev. Za varnost so poskrbeli gasilci iz Nakla. No, na srečo nismo potrebovali nobene pomoči. Prav na koncu je vsako društvo prejelo priznanje za udeležbo.

Ugotovili smo ,da je v naši bližnji okolici še veliko lepih krajev za kolesarjenje. Vsekakor pa te poti niso prezahtevne za našo populacijo.

Kot bo videno iz dodanih fotografij , se je kolesarska sekcija pred nekaj dnevi opremila z novimi a enakimi oblačili. Veseli smo te pridobitve. Menim, da so napisi zelo lepi in bomo prepoznavni povsod, kjer bomo kolesarili.

Ob tej priliki se zahvaljujemo našemu predsedniku za sodelovanje pri izbiri dobavitelja in vsebini tiskanja.

Vodja kolesarjev                                      Jože Kristan

You may also like...