Poročilo Maribor avgust 2020

Natalija nam je pripravila lep kupček slik – popoln pregled pohoda – poglejte link: https://photos.app.goo.gl/E4SEp1GP6StNUqaH7

(počrni link-desni gumb in na novem oknu klikneš in že se odpre album)

ŠTAJERSKA PRESTOLNICA

V torek, 25.avgusta, je pohodnike DU „pobiral“ avtobus po že ustaljenih postajah. Razpis je bil zelo zanimiv, zato nas je potovalo 32.  Do Trojan, kjer je bila kavica, smo razmišljali o našem pohodu.

Vsi veseli v pričakovanju obnovljenega mesta in lepe okolice.

Torej, naš predsednik se je dogovoril za pomoč pri raziskovanju lepot z dvema domačinoma – sicer tudi dobra pohodnika.

Ko smo  bili kompletni, smo pričeli pohod od štadiona do Kalvarije.

Sicer smo na začetku poti imeli nekaj zdravstvenih težav, vendar smo jih uspeli pravočasno rešiti. Vsaj upamo in želimo, da se bo zdravljenje lepo zaključilo.

No, pa pojdimo naprej. Pot proti Kalvariji je lepo speljana po pobočju in je omogočala zelo lepe razglede na Maribor in del Pohorskega pogorja. Zanimali so nas tudi ribniki, ki so sestavni del mesta. Vodniki so nam izbrali res primeren kraj za malico: ob ribniku, v miru smo uživali dobrote iz nahrbtnika. Pa naj kdo reče , da življenje ni lepo?!

Še ena točka oz. Manjši vzpon nas je čakal- Piramida z ruševinami starega gradu. Potem pa samo še spust do mestnega jedra. Zelo lepo so ga obnovili. Pozitivno nas je presenetilo precej stojnic z delavnicami in kar tako po mariborskem parku. Ugotavljali smo, da bi se še kje lahko podobno izkazali (v drugih krajih). Ura je bila že toliko, da je bilo sonce nad nami in vsi smo potiho upali na skorajšnjo „pijačo“ in hladnejši prostor. Seveda Vinagova vinska klet, kjer je sedaj samo še kot muzej in hramba arhivskih vin. Zalogo Vinagovih vin sicer hranijo v kleteh na drugi lokaciji.

Če smo že v Mariboru, brez obiska Lenta ne gre. Grozdje na stari trti se že barva, torej bo razveseljevalo mnoge.

Veseli smo bili dodatnega predloga poti – na Svečino. Verjetno ste po TV že kdaj opazili cesto v obliki srca  med vinogradi.

Vsega našega veselja se preprosto ne da opisati. Tisti, ki ste bili zraven, vas bodo spomini popeljali v globlje razmišljanje. Če bo kdo bral, ki ni bil zraven, svetujem, da se nam pridruži. Naši pohodi so vedno zanimivi.

Ob tej priliki bi se še enkrat zahvalili mariborskima vodnikoma, našemu predsedniku za predhodno organizacijo, Mileni za pogostitev ob osebnem prazniku. Seveda brez Milice in Marije ne bi bila popolna realizacija.

Misli zbrala:                                                          slike:

Poldka Serajnik                                                 Peter Ravnihar

You may also like...