Naši kolesarji v Trstu

Čakamo na počilo – zgodbo!      Dunaj ob morju / Obisk Trsta

Prevedeno je to obisk Trsta. Kako še lahko obiščemo Trst ?

Z električnimi kolesi . Kolesarska sekcija je bila udeležena 70%, zato vam bom na kratko napisala to lepo potovanje. Prijavili smo se na razpis agencije. Ime vam lahko osebno posredujem, da ne bo kakšne hude krvi. Moram povedati, da so nas krasno vodili, z vso pozornostjo in veliko znanja o krajih, kjer smo se ustavili.

Torej: zbor vseh udeležencev v bližini Škocjanskih jam, potem pa na kolesa in sicer:

Pogled na del Škocjanskih jam, naprej po različnih poteh do Bazovice, kjer smo se okrepčali z dobro kavo. Sledil je 10km blagi spust do Trsta. Po Trstu  smo se večkrat ustavili glede na razne znamenitosti. Moram reči, da si Trst težko v tako kratkem času ogledaš bolje , kot s kolesom. Včasih nas je presenetil oster ovinek in strmo v klanec.

No, pa smo zmogli, kajti že prej so nas pogostili z znano pijačo Aperol Spritz. Torej malo nagrade ne škodi. Vračali smo se po  urejeni kolesarski poti in sicer po trasi stare želežniške proge Kozina – Trst. Na poti so bili lepi razgledi na del Trsta in dolino Glinščice. Po prevoženi  peščeni poti se je prileglo kosilo in samo še 10km do začetka poti.

Osebno se bom še priključila na podobna popotovanja.

Poldka Serajnik

… vse pa kaže, da ste v Trstu pozabili na kulturo. Oziroma moram vprašati –

ali ste obiskali razstavo o Fridi Kahlo in razstavo evropskih impresionistov.

Opomba : Peter R.

You may also like...