Poročilo o pohodu na Taleš

No, pa smo dočakali lepo vreme, virus je upamo v zatonu in prebujanje narave se pričenja.

Torej smo se nekateri zbrali v Radovljici 22.2.2022 ob 8. uri. Zanimiv datum, kajne. Zbralo se nas je za mali avtobus. Vsi v pričakovanju in veseli, da se zopet vidimo. Nekje moramo pričeti “nabirati” kondicijo. Zakaj pa ne na domačem terenu? Naši glavni skupini se je pri Savskem mostu pod Radovljico priključilo še nekaj članov in tako smo smelo korakali po pobočju Jelovice.

Mestoma se je odkrilo jutranje sonce in pogled na dolino. Sedaj so tudi pogledi bolj odprti, ker se drevesa še niso olistila. Veseli smo tudi kakšnega zelo mladega pohodnika – iz dveh razlogov: nikoli ni dolg čas in povprečje let je takoj boljše. Ha, ha.. Veliko veselja smo imeli pri koči. Po planu so se priključili še naši pohodniki iz blejske in kamnogoriške smeri.

Čeprav je bila koča zaprta, so nekateri poskrbeli za kakšno ogrevalno pijačo – hvala.

Pravijo , da se moraš odpraviti proti domu takrat , ko je najlepše. To pa zato, da ti ostane v lepem spominu. Tako smo se po skupinski fotki odpravili proti dolini.

Ne dvomim, da bosta Peter in Milan dodala svoj arhiv fotografij. Odšli smo del poti vsi , potem pa vsak v svojo smer.

Istočasno bi še povedala, da je sedaj aktivna tudi petkova pohodna skupina. Naj spomnim, ob 8. uri pred knjižnico v Radovljici. Hodimo cca 2 uri po okolici in odkrivamo tudi nove poti.

Razumljivo v vsakem vremenu. Hoja se prilagodi trenutnim vremenskim razmeram.

Se veselim ponovnega srečanja z vami.

                                                                                             Poldka Serajnik

You may also like...