Pohod v Vrata …

Očitno nam je številka 13 prinesla lep dan . Seveda za tiste, ki smo se družili na poti v Vrata.

Tukaj Vrata pomenijo povsem nekaj drugega. To so vrata v naš prelepi gorski svet, čisto do vznožja našega simbola slovenstva. Kako smo lahko ponosni na našega vizionarja Jakob Aljaža.

No, pa dovolj o tem. Avtobus nas je zapustil pri slapu Peričnik,

ki je eden izmed najvišjih slovenskih  slapov – 52m. Peričnik je svetovna znamenitost. Je eden redkih slapov, kjer se lahko sprehodimo za njim. To smo si pustili za naslednji izziv.

Od vsega lepega se podamo po novi še lepši poti . Po mehki poti pod galerijami smo se čudili naravi – kakšne umetnine je napravila na desni strani. Moram povedati, da te poti nisem poznala. V mlajših letih smo vsi “drveli” do koče , kjer se je nadaljevala pot čez Plamenice na Triglav ali na Škrlatico…

Seveda pohod sam po sebi nima takega čara, če si ne izmenjamo razne misli in odmislimo tisto, ki nam je malo grenilo življenje. Vendar smo ljudje socialna bitja in to potrebujemo. 

Povem tudi, da se nad dolino Vrat nasproti Triglava dviguje Stenar . Ta je bil najprej viden, za njim šele Triglav. Govorim še o poti pod Galerijami. Na prvi moment Stenar izgleda zelo nedostopen. Vendar, ko ga spoznaš z druge strani, je povsem prijazna gora.

Tako smo ob klepetu kar  naenkrat zagledali kočo, kapelico in še kaj.  Smo mislili, da je to naš cilj, pa ni bilo tako. Potrebno je bilo še malo bližje našemu “očaku”. Pa tudi fotografi so imeli še kaj za fotografirati. Dan ne bi bil izpolnjen, če se ne bi postavili k velikem klinu z veliko oponko. Klin je vzidan na skalo. Upam, da so vse fotografije uspele in boste moje pisanje lažje doumeli skupaj  s posnetki.

Ja, seveda pivo in kaj za pod zob smo si pa tudi zaslužili. Dobra volja se tako poveča, če se malo okrepčamo in vmes še opazujemo naše prelepe gore. Človek kar ne  ve na katero stran bi obrnil pogled.

Bodi dovolj. Veliko bodo povedale fotografije. Tisti, ki ste bili z menoj, se boste spomnili tudi podrobnosti. Tisti, ki niste bili, vam bo to v izziv.

Ostanite zdravi in srečno!          Besedilo: Poldka Serajnik   Slike: Milan Robič

Pohodnica Natalija nam je tokrat spet ponudila zbirko slik:

https://photos.app.goo.gl/czRa5QWNUg9v22d69

 

You may also like...