30 let Kojsko 2016

Obisk Društva upokojencev Kojsko
ob praznovanju njihove 30 letnice

Društvo upokojencev Kojsko je konec avgusta proslavilo tridesetletnico delovanja. Na proslavljanje njihovega jubileja sva na predlog predsednika DU Radovljica Petra Ravniharja odšla Franci Černe in Franc Renko.
DU Kojsko je naše društvo povabilo, da se kot njihovi prijatelji, s katerimi prijateljsko sodelujemo že drugo leto, udeležimo njihove. V Brda sva se odpravila z osebnim avtom.
Ob prihodu v Hum, kraj pri Kojskem, kjer je bila njihova slovesnost, naju je pričakal predsednik DU Kojsko Karlo Turk. Kot gostitelj naju je najprej povabil na kavo in nato predstavil še svojim sodelavcem, ki so nama predstavili prostore v Kulturnem domu na Humu in nama marsikaj povedali o delovanju društva. V avli pred vhodom v dvorano je bila razstava ročnih del pridnih rok njihovih upokojenk, na stenah v dvorani pa se je nadaljevala še razstava likovnih del.
Že začetek njihove proslava je bil zanimiv. Prva točka je bila upokojenska himna društva, ki jo je na harmoniko zaigral njen avtor, zapela pa ena od članic društva. Sledil je pozdrav in nagovor predsednika DU Kojsko Karla Turka.
O zgodovini in poteku dogodkov v tridesetletnem obdobju društva je obširno spregovorila podpredsednica DU Kojsko Milena Beguš, ki je nato proslavo tudi vodila in povezovala.
V kulturnem delu proslave je bil zanimiv nastop treh učenk podružnične šole Kojsko, ki so z zanimivo pripovedjo v briškem narečju in vmesnimi pevskimi vložki ustvarile prijetno razpoloženje v dvorani, za kar so bile nagrajene z dolgim aplavzom.
Program je nadaljeval moški pevski zbor Srečko Kumar iz Kojskega, ki je s posrečenim in udeležencem prilagojenim izborom pesmi, ustvaril razpoloženje in še nadgradil uspešen kulturni program ter požel zato buren aplavz.
V nadaljevanju srečanja je predsednik DU Kojsko Karlo Turk pozdravil tudi naju, gosta iz Radovljice in ponudil možnost, da pozdraviva njihovo slovesnost. Zadevo je opravil Franci Černe, ki je poleg pozdrava in čestitke DU Kojsko za njihovo delo, v imenu predsednika Petra Ravniharja in DU Radovljice, izročil tudi vabilo DU Radovljica, da naj nas predstavniki DU Kojsko obiščejo v Radovljici ob praznovanju 70 letnice našega društva. Izročil je tudi darilo, dva ploščka (cd-ja), enega z glasbo Slavka Avsenika in drugega s predstavitvijo lepot Radovljice in njene okolice.
Obletnico DU Kojsko je pozdravil tudi podžupan občine Kojsko, ki je društvu čestital za opravljeno delo in izrazil pričakovanje, da bo društvo s takšnim delom nadaljevalo tudi v prihodnosti.
Ob koncu kulturnega dela slavnosti se je na zabaven način predstavil gasilec Pepi s Krasa (v resnici je bila to gasilka), ki je vse udeležence z izvirnimi domislicami in humornim izvajanjem dokončno pridobil, da so sodelovali in uživali v dogodku.
Zaključku proslave je sledila bogata kulinarično raznovrstna pogostitev za vse udeležence proslave. Pozabili niso tudi ne na plesalce, za katere je v dvorani poskrbela živa glasba.
Midva sva prijatelje s Kojskega zapustila presenečena nad njihovo pozornostjo in prijaznostjo in tudi zadovoljna z vsebino in izvedbo proslave ob njihovi tridesetletnici.

Prispevek pripravil: Franc Renko

Priloge: fotografije V Radovljici, 29. avgusta 2016

You may also like...

Dodaj odgovor