Poročilo – Krnica – Vršič

Kljub vremensko vroči napovedi, nas ta ni odvrnila od prijave za pohod. Vsi smo razmišljali tako, da je v omenjenem področju še malo hladneje in izbira pohoda je bila nadvse mamljiva. Po moji oceni nas je glede na letni čas bilo precej čez 30 (37) . Saj veste , da so sedaj dopusti , potovanja in še kaj drugega.

Da ne dolgovezim, v vsej jutranji lepoti nas je pozdravila Jasna s Pišnico in vsemi lepimi vršaci. Po slabih dveh urah , se nam je prikazala koča v Krnici. Veseli našega delnega cilja smo posedli pod že odprtimi senčniki.

Ko se človek malo spočije , je lahko opazovati naravo okoli sebe . Koča stoji v vznožju naših znanih  gora – Prisank, tik nad nami Zadnja glava.

Zakaj jo omenjam?

Izpod 2442 m visokega Dovškega Gamsovca se je 2007 zgodil  velik skalni podor in sprožil plaz z Zadnje glave pod Prisankom. Sprožil je plaz kamenja v neposredno bližino koče v Krnici. Posledice se opazijo še danes – svetlo rjava lisa v gori in kupi skal blizu koče.

Po prijetnem okrepčilu pa zopet pot pod noge do vršičke ceste do avtobusa. Dogovor , da nas prepelje do vrha Vršiča. Od tam pa peš do Tonkine koče, ki je pa na našo žalost bila zaprta.

No nič hudega, saj imamo pred seboj še našo “stalno” postajo.

Tako smo se veseli in brez poškodb vračali proti domu. Na opisano pot  bi lahko dejala, da smo   imeli etapno hojo.

Pa lepo pozdravljeni        Poldka Serajnik

Slike je prispeval Milan R. Hvala!

https://photos.app.goo.gl/afUavy83qobDdWdW9

 

You may also like...