Pohod – Čepulje, Mohor, Planica

MOHOR

                                                   (poročilo pohoda 31.5.2022)

Pohod na Mohor planiramo že 2 leti, sedaj nam je uspelo. Tako kot sem že napisala ,je to na nek način planota med Kranjem in Škofjo loko. Pot vodi po izrazito razglednem področju.

Torej za dušo. Za noge je sicer manj prijetna – na določene momente. Ampak pravimo, da je vse v glavi in v nadaljevanju tudi v kondiciji.

Gledali smo prelepe travnike in s pogledom iskali  naše vasi. Glede na to, da je bil pred kratkim dež , nam je bilo to dano. Naše želje po sončnem vremenu so se uresničile.

Mimogrede – kratka razlaga glede gobanov. V knjigi za gobe je razložen Žametni goban (užiten in zelo okusen), ki pa ga je lahko zamenjati za vražjega. Tako je potrebno poznati razlike med njima. Ne želim, da me posnemate.

Še nekaj o pohodu. Vsem se zahvaljujem za udeležbo. Razlika je med pohodništvom in gorništvom. Za visokogorje verjetno nimamo več “Šans”. Vsaj nekateri. Vendar je pohodništvo zelo zanimivo. Zato je potreben čas in volja. Menim, da ga enkrat na leto lahko opravimo. Torej, sedaj pa samo še v višine.

Vas lepo pozdravljam.      Poldka

https://photos.app.goo.gl/v3z53BRc8fpQox857

Slike je prispevala Natalija. Hvala!

You may also like...