Pevski zbor LIPA se predstavlja

ŽENSKI PEVSKI ZBOR LIPA,  sekcija DU

Koncert v Begunjah  dne 24.5.2017

Z nastopom v čudoviti dvorani gradu Katzenstein v Begunjah, kjer deluje psihiatrična bolnica, smo začele s predstavitvijo našega letošnjega programa. Bolnica prijazno gosti naše koncerte leto za letom. Poslušalci so tako bolniki kot tudi zaposleni, seveda pa so naši zvesti poslušalci tudi krajani.

Naš program je z nastopom na klavirju obogatil Marko Ponjavič, učenec   Glasbene šole Jesenice, iz razreda naše zborovodkinje Elizabete Demšar Zupan, ki je odlično pripravila  vezno besedilo.

Za uvod smo predstavile dve pesmi lovskega pisatelja in pesnika Vladimirja Kapusa, malo znanega Kamnogoričana, kije živel v prvi pol.20.stol. Glasbo zanju (Vodni kos  in Pastiričica) je napisala prof. Eva Zupan.

Jedro programa je bilo sestavljeno iz znanih in manj znanih pesmi različnih avtorjev.

Za zaključek pa smo predstavile tri pesmi: Govorica duše, Vintgar in Življenje. Čustveno in bogato besedilo je delo Franca Ankersta. Peti njegove pesmi, ki jih je glasbeno vrhunsko opremila prof. Eva Zupan,  je privilegij. Ponosne smo na to.

Kako lep  in bogat je naš slovenski jezik.

 Koncert v Domu Sv. Martina v Srednji vasi dne 25.5.2017

Predstavile smo z letošnjim programom in s pesmijo počastile rojstnodnevna praznovanja stanovalcev.

Vsak slavljenec, ki je praznoval v zadnjem obdobju, je bil zelo prijazno predstavljen, s kratkim opisom življenjske poti, sledila je čestitka z darilom in  seveda naša pesem. Zelo čustveno!

Stanovalci so nas nagradili z aplavzom, sledila je pohvala, lepa zahvala in povabilo za naslednje leto.

Tako stanovalci kot pevke smo imeli bogat kulturni dan. 

   

REVIJA PEVSKIH ZBOROV »GORENJSKI UPOKOJENCI POJEJO», DNE 20.5.2017 v Osnovni šoli Ivana Groharja v Škofji Loki dne 20.5.2017

Revijo je organizirala Pokrajinska zveza DU in DU Škofja Loka. Nastopilo je 13 zborov. Vsak zbor se je predstavil z dvema pesmima. Pevke zborna Lipa z zborovodkinjo Elizabeto Demšar Zupan smo se predstavile s  prleško  Pojd mo na Štajersko  in pesmijo Vintgar, za katero je napisal besedilo Franc Ankerst , glasbo pa prof. Eva Zupan.

 

 

You may also like...