Poročilo – Sladki Vrh Gornja Radgona

 

 

Poročilo o pohodu od Sladkega Vrha do Gornje Radgone 

No, pa pojdimo še malo na drugo stran “naše kokoške”. Torej tako rekoč po dolžini naše države.  Res da smo majhni , ampak vožnje  do Sladkega vrha je za najmanj 3.5 ure , če gre vse  gladko. Gladko pa ne gre, ker je vedno kaj na cesti.

No, prvo omembe vredno postajo smo imeli na vzhodu Maribora, kjer sta nas pričakala dva spremljevalca. Domačini seveda poznajo vse poti ob Muri . Presenečeni smo bili, kako je Mura v primerjavi s Savo velika in dokaj hitra. Pot, ki smo jo prehodili po avstriski strani je bila zelo zanimiva in za nas nekaj novega. Menim, da  je lepo prehoditi tudi take kraje.

Naslednja naša pomembna postaja je bila Gornja Radgona in prekrasna vinska klet. Zelo nas je prevzela naravna kamnita stena s slapom in lahko smo uživali ob pokušini dobre penine.

Za ogled Gornje Radgone se nismo odločili , čas tudi za avtobus in šoferja ne bi bil primeren. Lepo je, če človeku ostane še kaj za naslednje plane…

Glede  na dolžino poti, je bil primeren postanek še za krofe in kavo. Presenetila me je novica, da je potrebno za avtobus rezervirati čas in parking na Trojanah. Ugotovila sem, da to sploh ni bilo slabo . Ko smo se pripeljali , smo imeli prostor , sicer je bilo vse zasedeno.

Za konec – fotke bo poslala Natalija , jaz pa vam želim še naprej zdrave dni….

Poldka

… kot obljubljeno – Natalija je poslala slike _ glejte spodnji link!

https://photos.app.goo.gl/ELf47L2UMJvqavYd6

You may also like...