“Veseli december” šahovski turnir – poročilo

ŠAHOVSKI TURNIR VESELI DECEMBER 2017

                                POROČILO

Šahovski turnir VESELI DECEMBER Društva upokojencev Radovljica je bil izveden v torek, 12.12.2017 v prostorih DU Radovljica.

Prisotne je pozdravil v imenu DU Radovljica in v imenu šahovske sekcije pri DU Radovljica vodja sekcije Jovica Sandić, ki je predstavil osnutek programa šahovske sekcije za leto 2018. Prisotni so pozdravili idejo, da postane turnir VESELI DECEMBER tradicionalen v režiji prisotnih udeležencev.

Na turnirju je sodelovalo 15 šahistov, ki so igrali vsak z vsakim po Bergerjevem sistemu 13 kol, igralni čas 2×5 min (hitropotezni turnir) po pravilih FIDE.

Prvi nosilec zlate medalje je postal član ŠD Radovljica Ivo KORPAR, drugo mesto in srebrno medaljo je prejel Maks VREČKO, član DU Begunje in bronasto medaljo je osvojil Drago BUHA, član DU Radovljica. Medalje je prispevalo DU Radovljica. Tabela turnirja je v prilogi (po drugem kolu je odstopil Ilija STIPANOVIČ, zamenjal ga je zamudnik Aldo JOVAN).

Turnir je objavljen na internetu Šahovska zveza Slovenije-rezultati in deset prvoplasiranih igralcev na teletekstu TV SL O 1 št. 599.

Po končanem turnirju je bilo družabno srečanje s pogostitvijo.

                                                          Drago ŠIFTAR

 

 

 

 

You may also like...