Poročilo – NOVO MESTO – POHOD

NOVO MESTO Z OKOLICO   19. oktobra 2021

Prijav je bilo dovolj, zato ni bilo potrebe po osebnih avtomobilih. Ker je naš predsednik pot opisal zelo natančno, realizacija je potekala po planu, ne bi ponovila vsebine.

Morda samo vtise vodenja našega  lokalnega vodnika .

Mislim, da se bomo vsi strinjali, da je bila pot skrbno izbrana. Na koncu ugotovimo, da premalo poznamo našo lepo Slovenijo . Predvsem pa kraje, kamor se je potrebno odpraviti malo dlje od domačega “praga”. Če lahko povzamem mnenje nas pohodnikov, si želimo še več takih pohodov. Glede na naša leta, imamo verjetno vsi že nekaj pohodov v visokogorju, tako po domovini in kot tujini. “Lačni” smo takih pohodov. Dobro je tudi, da koristimo znanje in poznavanje vodnikov. V mislih imam področja, za katere se odločimo in jih obiskati.

Še en moment je – počasi se moramo spustiti na višini ? Ha, ha, …

Lepe vtise smo dobili na splošno urejenost vasi, skozi katere je potekal pohod. Na koncu pa seveda dolenjska prestolnica . Mestno jedro že kaže lep obraz, sicer se še nekateri deli prenavljajo. Lepo skrbijo za našo zgodovino in njene pomembne ustvarjalce Jakac itd..

Na koncu še češnja na torti – Kapiteljska cerkev. Temu se reče : stoj in glej. Kakor koli, glede na to, da je v bistvu v centru dogajanja, doživiš mir v njej in okoli.

Bodi dovolj!      Vas lepo pozdravljam!

Poldka Serajnik

http://duradovljica.rai.si/wp-content/uploads/2014/09/Bilten-namizni-tenis-2021.pdf

You may also like...