Poročilo – Pohod v Voje

 

                     POROČILO Bohinj – Voje

(10. avgust 2021)

Z našim predsednikom sva se dogovorila za “ogledno turo”. Človek nikoli ne ve, kako se narava spremeni od zadnjega našega obiska. Na začetku poti v dolino Mostnice pri malo slabši pozornosti, sem zavila na najlepšo potko.  Izkazalo se je, da bova šla še mimogrede na Uskovnico. Na določeni višini sva si premislila in po brezpotju poiskala pravo pot. Ja, takle imamo?!

Skratka pot je bila v nadaljevanju odobrena in zelo primerna za nas. Kaj pa vreme? Oh, ravno za v torek slabo, če se vremenu lahko reče slabo?

Pa vendar nas je “ON” tam zgoraj pogledal in v nekaj dneh pripravil sonce. Sonce za nas pohodnike pomeni že polovico energije in dobre volje.

Pa smo se vkrcali na avtobus po našem ustaljenem vrstnem redu. Klepet se je  nadaljeval še  delček poti. Vsi ti nesrečni virusi so nam dobro zagodli in občasno prekinili naše socialne potrebe. Soteska Mostnice in hoja navkreber nas je utišala. Posledično tudi zaradi njene lepote, človeku zastane dih. Skratka, lahko bi dejala, da je to raj za dušo in oko, kar smo do dobra izkoristili in ovekovečili na naše aparate.

Ne bi opisovala naše hoje, ker menim, da jo bodo naši vrli fotografi v prilogi lepo prikazali. Omenila bi samo še slap na koncu doline. Prelepo in koliko ima še vode v tem letnem času.

Neverjetno se mi je zdelo, koliko tujcev je prihajalo v to dolino. če se izrazim pozitivno, nas lahko veseli toliko obiska. Rekla bi iz dveh razlogov: finančnih za Bohinj in seveda zanimanje za našo lepo deželo.

Na koncu smo ugotovili, da  nam zamuda našega avtobusa zelo odgovarja. Opravili smo še zadnji klepet in “privezali” dušo. Bilo nas je veliko – 47- , zato je bila potrebna večja pozornost na hojo in na sploh počutje pohodnic in pohodnikov. Osebno sem večji pristaš preventive, kot kurative. Vesela sem takega odziva naših članov. No, nekaj jih še ni. Lepo je tudi, kadar gredo z nami mlajši. Veliko se lahko naučimo eden od drugega, pa še povprečje let nam popravljajo. Hi, hi …

Bodi dovolj. Želim vam, da ostanete zdravi in le tako naprej vzdržujte kondicijo.

 

Spomine strnila

Poldka Serajnik

 

You may also like...