Soteska Vintgar – poročilce

No, pa smo dočakali “lepo vreme” in naš dogovor o ogledu Vintgarja se je pričel z zborom pri knjižnici. Mariji se je javilo 30 pohodnikov. Glede na bližino pohoda, smo se odločili, da se peljemo z osebnimi vozili.

Pri vstopni točki je bilo potrebno opraviti vse finančne formalnosti in potem samo še skozi vratca z vstopnico. Gnala nas je tudi radovednost o novi urejenosti našega gorenjskega bisera.

Glede na predhodne padavine se je Radovna pokazala v vsej svoji lepoti – smaragdno zelena. Velika količina vode nam je mestoma vzbujala strah in občudovanje.

Lahko bi rekla, da je soteska z vso svojo lepoto raj za ustvarjalce lepih fotografij. Na koncu soteske smo bili nagrajeni z gledanjem mogočnega slapa in nad slapom se je dvigala mavrica. Bili smo ravno pravi čas, da nam je narava poklonila mavrico pri tleh. Običajno jo gledamo proti nebu.

Polni energije smo z lahkoto zmogli kratek vzpon do sv. Katarine. Naši pogovori so še trajali v enakem navdušenju. Pred nami se je odprla dolina do obrobja našega glavnega mesta. Po dobri kavici smo zmogli še pol ure do avtomobilov.

Zadnji del poti je speljan po pobočju, tako da nas je do konca razvajalo z razgledom.

Pohvalo si zasluži tudi Turistično društvo Gorje za lepo urejeno pot od začetka do konca. Ideja o enosmernem ogledu je bila prava.

Hvala vsem pohodnicam in pohodnikom za družbo in klepet. Veselim se ponovnega srečanja z vami.

Poldka Serajnik

Peter je posnel nekaj fotografij z mobijem – oglejte si jih na spodnjem linku:

https://photos.app.goo.gl/mvAtemWnWUT3N8R79

Občudujte nasmejane pohodnike!

You may also like...