Poročilo – pohod Strunjan

https://photos.app.goo.gl/sJE3LDKXqHn2p4GN6

Počrni in desni klik in odpre se okno z gornjim zapisom.

Po letnem planu je bila predvidena druga smer, kot smo jo realizirali. Po predlogu pohodnikov, smo se odpravili na področje naše obale. Torej, dihat morski zrak, bi se marsikdo izrazil.

Da ne ponavljam besed iz objavljenega razpisa, smo komaj čakali našo pohodniško popotovanje. Razpis je bil tako slikovito opisan, da je privabil čez 30 pohodnikov. Pripravil in opravil ogled je naš predsednik.

No, pa smo štartali z Rozmanbusom.  V primorsko smer vožnje je že po stari navadi obvezna kava na Ravbarkomandi.

V Strunjanu je bil začetek naše pešpoti. Kolona pohodnikov se je premikala s počasnim tempom.

Imeli smo veliko razlogov za to: ob poti šopi vijolic, cvetoča prva sadna drevesa, rožmarin in še mnogo drugega, katerim ne vem niti imena. Vse to je bilo potrebno arhivirati v naše telefone in foto aparate. Ne samo za arhiv, temveč občudovanje kar tako. Lahko bi rekli za arhiv naše duše. Kako je lepo opazovati prihajajočo pomlad.

Iz doline in skozi tunel smo se  dvignili na višino, kjer smo lahko opazovali del našega morja z Izolo in v ozadju Koper. Pohod po klifnem robu je bil posebno doživetje. Kakšne mogočne stene se dvigajo nad morjem…

Čeprav nam je beseda takrat onemela ob žalostni vesti. Prejeli smo obvestilo, da se za zmeraj od nas poslovil Janez Mužan. To je bil naš dolgoletni predan vodnik pohodov. Pogrešali ga bomo.

Pa vendar, življenje mora dalje.

Po tem smo imeli še slabo uro do avtobusa. Zadnji del poti nas je vodil skozi soline, ki so bile v tem času prazne.

Vsekakor smo na koncu družno ugotovili, kako lep dan smo imeli. Zamenjava pohoda je bila koristna. V tem času že vsi težko pričakujemo pomlad in ob morju jo je že možno doživeti.

                              Misli zbrala:            Poldka Serajnik             

You may also like...