ZIMSKI POHOD PO POKLJUKI

https://photos.app.goo.gl/m1maozCm1o6KLdmf9

01. Zimski pohod po Pokljuki

Po programu za letos je bil prvi na sporedu pohod po Pokljuki. Vemo, kako je pozimi Pokljuka zelo lepa. Res, da letos ni tako obdarjena s snegom. Pa vendar nas je razveseljevalo sonce in tu in tam „krpica snega“.

No pa pojdimo po vrsti.

Izjemoma smo vstopali na postajah malo kasneje, kot po navadi. Vsi sedeži so bili zasedeni. Avtobus nas je pustil pri Šport hotelu. Čas prihoda je bil pravšnji, pričakalo nas je jasno in sončno nebo.

Torej pot pod noge….imeli smo vse pogoje za dobro voljo. Po približno 1,5 uri hoje smo opazili na Koprivniku avtobus. Avtobus nas je potem peljal do najbližje točke vzpona na Galetovec.

Galetovec (1265 m/m) je neizrazit vrh na jugovzhodnem delu Pokljuške planote. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico je lep razgled na osrednje Karavanke, Jelovico, Ratitovec in del Spodnjih Bohinjskih gora. Galetovec je tudi vzletišče za padalce, z urejeno odskočno desko.

Moram povedati, da si marsikdo ni predstavljal tako lepega razgleda. Po malici in s prekrasnimi občutki, smo se vrnili do avtobusa.

Nekje na poti proti domu smo imeli predvideno kavico. Na naše presenečenje se je avtobus ustavil še na Pokljuki. Presenečenje nam je pripravil naš Milan Pečnik. Praznoval je okroglo obletnico rojstva. Čeprav gre za moškega, ne bom omenjala let. Ob pogostitvi in klepetu smo lepo zaključevali naše prvo pohodništvo. No, v zahvalo mu je naš številčni zbor s prvim v vrsti, našim predsednikom, zapel zdravico.

Spomine napisala:    Poldka Serajnik

Slike je pripravil : Milan Robič

You may also like...