40 let ŽPZ LIPA

JUBILEJNI KONCERT – 40 – POMLADI ŽENSKEGA PEVSKEGA ZBORA LIPA, SEKCIJE DU RADOVLJICA DNE 9.6.2019 v baročni                                           dvorani radovljiške graščine

                                        – poročilo

 Nastopiti pred polno dvorano in ob prisotnosti župana Cirila Globočnika s soprogo, predsednika DU Radovljica Petra Ravniharja s  soprogo, ki nas je skozi vse priprave podpiral ter drugih gostov, predvsem pa naših nekdanjih pevk, ki so prispevale k prepoznavnosti zbora, je bilo veselje in ponos.

Pevke smo izbrale  vsaka svojo pesem iz bogatega dolgoletnega repertoarja in bile z njo tudi predstavljene. Zapele smo s srcem  in  vsaki pesmi dodale tudi nekaj svoje duše.

Glasbene gostje Urška Praprotnik  Zupan na citrah, pianistka Natalija Šmitran in kvartet flavt pod mentorstvom Eve Dolžan so s spremljavo  nekaterih izbranih pesmi   obogatile program.

Posebnost pa je bil nastop uspešne 17 –  letne harfistke Leto Žorž Križanič, pred katero je prav gotovo vrhunska glasbena pot.

Naj se pohvalimo tudi za Gallusovimi bronastimi, srebrnimi, zlatimi in     častnimi značkami za petje v zboru.   

Tudi Sekcija ročnih del Čbele društva upokojencev Radovljica je obogatila kulturni večer.

Narodne noše pa so vedno in povsod kulturna dopolnitev.

Večer smo skupaj zaključili ob pogostitvi, ki so jo pomagale pripraviti članice društva upokojencev Milica, Marija in Slavi. K njej pa so prispevali vsi lokali na Linhartovem trgu in drugi.

ZA ZAKLJUČEK PA NAJ PONOVIM, DA JE PETJE V ZBORU PRIVILEGIJ, KER S PESMIJO OHRANJAMO KULTURNO IZROČILO IN SKRBIMO ZA LEPO SLOVENSKO BESEDO.

Za uspešno izvedbo prireditve je bilo potrebno timsko delo, tako zborovodkinje Elizabete Demšar Zupan in vseh pevk.

Zapisala.:   Milica Đ.

             Oglejte si slike, ki sta jih pripravila Olga in Milan ….

https://photos.app.goo.gl/7bvvmSyD27NsnaDZ6

You may also like...