Razstava Likovne sekcije na Slovenskem Javorniku

Likovna sekcija  pri Društvu upokojencev Radovljica se je ustanovila leta 1999. V  njej smo se združili ljubiteljski slikarji, ki smo imeli željo po likovnem ustvarjanju. Z leti, ko smo prišli v tretje življenjsko obdobje, smo postali Likovna sekcija pri Društvu upokojencev Radovljica. Sekcija šteje deset članov:

Marinka Ahačič, Milena Boben, Lucija Baumgartner, Stane Kozamernik, Majda Koblar, Mimi Mavec, Boris Poljšak, Silva Selan, Jože Škreblin in Marija Volarič.

V vseh letih ustvarjamo pod vodstvom likovnih mentorjev. V zadnjih enajstih letih se družimo in ustvarjamo pod mentorstvom mag. Matjaža Arnola, akademskega slikarja . V tedenskih srečanjih spoznavamo tehnike slikanja in risanja. S svojimi deli se predstavljamo tudi na vsakoletnih razstavah Zveze društva upokojencev Radovljica. V letu 2016 smo imeli skupinsko razstavo v Šivčevi hiši Radovljica pod naslovom 70 ODTENKOV. V letu 2017 smo se predstavili v Medgeneracijskem centru Morje v Kopru.

Člane sekcije združuje ljubezen do likovne umetnosti in to želimo prikazati tudi v tretjem življenjskem obdobju s svojimi deli. Dela, s katerimi se predstavljamo na današnji razstavi, so rezultat preteklega dela in s tem želimo dokazati, da je likovno ustvarjanje v tretjem življenjskem obdobju lahko zanimivo in predvsem sproščujoče za ustvarjalce.

Za Likovno sekcijo:    Boris Poljšak

You may also like...