Grmada nad tržaškim zalivom – ODPOVEDANO

         ODPOVEDANO/

    SLABO VREME IN POSLEDIČNO

              MANJ PRIJAVLJENIH

Pohodniška sekcija

Grmada nad tržaškim zalivom

Odhod iz Radovljice v  torek,  31. januarja 2017

                   Lesce Moskva                              ob 6.45  uri

                   Izpred Tulipana                          ob 6.50  uri

                   AP Isospan                                   ob 6.55  uri 

                   AP  Vurnikov trg                         ob 7.00  uri

Z avtobusom se bomo peljali do Ravbar komande in naprej v Italijo. Ustavili se bomo v baru trgovine Gran Duino. Tam so tudi wc-ji. Krenili bomo proti Medji vasi (par minut vožnje) in se podali na 4 urni pohod na Grmado. To je majhna vzpetina na meji med tržaško in goriško pokrajino, znana predvsem zaradi dogodkov vezanih na prvo svetovno vojno, saj je tu potekala fronta med avstroogrsko in italijansko vojsko. Grič je bil strateškega pomena, saj so z vrha avstrijske sile nadzorovale celotno območje in tako preprečile italijanski vojski, da bi osvojila Trst. Videli bomo lepe doline in značilno kraško pokrajino… Z malo sreče bomo  mogoče videli celo kakega gamsa!

Par minut vožnje stran od Grmade se nahaja izliv reke Timave, se pravi reke Reke, ki ponikne v Škocjanskih jamah in se po 40 kilometrih podzemnega toka vrne na površje. Ob Timavi je tudi lepa cerkev v gotskem stilu z ostanki rimskih mozaikov. Pred odhodom domov si lahko vse to ogledamo, saj nam ne bo pobralo veliko časa.

Za hrano si zagotovimo poln  nahrbtnik, saj na poti nimamo možnosti, da bi se kje ustavili. Edinole, ko se vrnemo v Medjo vas, bi mogoče lahko poiskali kak kmečki turizem ali osmico.

V Radovljico se bomo vrnili okrog šestih zvečer. Pohodnikom priporočamo primerno obleko in pohodno obutev. Obvezne so pohodne palice.

UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST!

 cena bo 18,00 € (prevoz, vodenje, zavarovanje in spremljevalca)

Prijave za pohodnike na telefon040 887 045 Janez Mužan

ali na mail:  janez.muzan1@gmail.com

Spremljevalca pohoda: Janez Mužan in Matko Pogačnik  

You may also like...